Angst

Er du ramt af angst?

Hvad er angst?

Angst er en oplevelse af, at man er i fare på trods af, at der ikke er noget at være bange for.

Kroppen giver signaler om, at du skal kæmpe, flygte eller fryse, men det er svært at se, hvad du skal kæmpe imod eller flygte fra. Det irrationelle aspekt ved angsten kan give en angst for, om man nu er i færd med at blive gal – noget der kan forstærke angsten.

Hvilke typer angst findes der?

Der findes flere forskellige typer af angst.

Nogle er bange for at tage på i vægt, andre er bange for store forsamlinger, nogle er bange for edderkopper og så videre.

Du kan blandt andet være ramt af:

  • Socialfobi
  • Panikangst
  • Agorafobi
  • Generaliseret angst
  • Sygdoms- og helbredsangst
  • OCD

Du kan blive endnu klogere på alle de forskellige typer af angst samt finde en fuldendt liste over symptomer hos angstforeningen.dk.

Angst for angsten

Men det de fleste med angst har tilfælles, er, at de er angst for angsten og bruger meget tid på hver dag at bekymre sig over, hvornår angsten mon kommer.

Fordi angstanfaldene er så ubehagelige, prøver man typisk at undgå det, man er angst for, også selvom man med sin fornuft ved, at det ikke er farligt. Og med undgåelsesadfærd vokser angsten og tager stille og roligt over større dele af ens liv.

Hvad kan du forvente, hvis du kommer til samtale hos mig?

Hos mig finder vi ud af, hvad det er, du er angst for og ”flygter” fra, og så finder vi en måde, hvorpå du kan se ”angsten i øjnene”.

Jeg hjælper dig med at tage styringen over din angst, så den ikke har styringen over dig. Og stille og roligt slipper angsten sit tag over dit liv, og du kan få dit liv tilbage og opleve flere glædesfyldte og angstfrie øjeblikke.

Kan jeg hjælpe dig?

Du er velkommen til at kontakte mig ved at udfylde formularen. Jeg svarer så hurtigt, jeg kan – normalt inden for 2 hverdage.

Jeg glæder mig til at høre fra dig.

BØRNEPSYKOLOG

læs mere

KRISE

læs mere

PARTERAPI

læs mere

STRESS

læs mere