Pårørende samtaler

Er du pårørende til en der er psykisk eller fysisk syg?

Hvad er pårørende samtaler?

Pårørende samtaler er samtaler til dig/ jer der har en i jeres nærmeste familie eller netværk som er ramt af en fysisk eller psykisk sygdom, eller er udfordret psykisk over længere tid. I har måske prøvet at hjælpe på mange forskellige måder, men det er som om ingenting virker, og I har brug for hjælp til at komme ud af noget der efterhånden minder om en labyrint uden ende. 

Hvorfor er det hårdt at være pårørende?

Det er mange grunde til, at det er rigtig hårdt at være pårørende til en man holder af. Det er hårdt at være vidne til, at en vi elsker har det rigtig dårlig, og det forstærker smerten, at man ikke ikke får lov til at hjælpe, eller at det man gør, ikke har den ønskede effekt. Det opstår tit en negativ spiral, hvor man oplever større magtesløshed for hver gang man prøver at gøre noget godt for den man holder af og det ikke har den ønskede effekt. Den negative spiral kan bestå af mange følelser:

Du kan blandt andet være ramt af:

  • Skyldfølelse
  • Afmagt og udmattelse
  • En følelse af afkoblethed/ som om det der sker ikke er virkelig
  • Vrede, som går både indad og udad
  • Forvirring om hvad der “er det rigtige at gøre”
  • Tristhed
  • Tankemylder
  • Søvnproblemer
  • Andet

Hvad kan I forvente, hvis I kommer til samtale hos mig?

I samtaler hos mig, vil jeg lytte til jeres historie. Jeg lytter til den kærlighed, frustration, forvirring og smerte der findes i mellem jer. Tit tegner jeg på tavlen hvad jeg hører og får øje på, så I kan se jeres situation udefra. Dette giver typisk en fornemmelse af overblik i hvad der sker og hvilke dynamikker I er en del af. I vil måske opleve at det der ser kaotisk og meningsløst ud, hænger sammen og giver mening på sin helt egen måde. Alle følelser og tanker er tilladte, og mange oplever, at når skyldfølelsen og forvirringen aftager, så opstår der en større ro, som kan gavne både jer selv og den I holder af. Jeg kan ikke fjerne smerten ved at en I holder af har det rigtig svært. Men jeg kan give jer værktøjer til at komme ud af labyrinten og få øje på nye handlemuligheder, hvor det er nemmere at trække vejret og hvor der opstår et mere beroligende, støttende og konstruktivt blik på jer og jeres situation.

Jeg glæder mig til at møde jer.

Kan jeg hjælpe dig?

Du er velkommen til at kontakte mig ved at udfylde formularen. Jeg svarer så hurtigt, jeg kan – normalt inden for 2 hverdage.

Jeg glæder mig til at høre fra dig.

BØRNEPSYKOLOG

læs mere

KRISE

læs mere

PARTERAPI

læs mere

STRESS

læs mere