Skip to main content

Individuel terapi til unge

Som psykolog har jeg samtaler med børn & unge, der har det svært


I alderen 13- 25 sker der rigtig meget, og man er i en sårbar livsfase. Jeg tilbyder derfor altid, at en eller begge forældre kan kommer ind de sidste 10 minutter af hver samtale hvis den unge giver tilladelse til det, så du som forældre får mulighed for at støtte den terapeutiske proces.

Man er på vej til at blive et selvstændigt menneske, man skal træffe mange valg og gøre det godt på mange arenaer (skole, venner, fritid etc.). Alt imens kroppen og psyken er i en kæmpe forandringsproces.

Mange unge mennesker oplever derfor et stort psykisk pres i denne periode, og i nogle tilfælde kan det udvikle sig til angst, nedtrykthed, manglende energi, en kronisk følelse af forvirring og meningstab, eller andet som går betydeligt udover livskvaliteten.

Nogle oplever en stærk eksistentiel ensomhed – som om man bærer en ”maske” og mangler følelsen af at være trygt forankret i sig selv.

For hvem er man, når det er kaotisk indeni?

Og hvordan beder man om hjælp, når man ikke ved, hvad man skal bede om hjælp til?

Hvad gør man, når man ikke synes, at man kan leve op til alle de krav og forventninger, der stilles?

Hvad kan du som ung forvente af en samtale med mig?

Når du som ung kommer til mig for en samtale med Psykolog Ingvild Borch, så finder vi sammen ud af, hvad det er der sker indeni i dig.

Tit tegner jeg, det vi taler om på en tavle. Så det der er indeni hovedet kommer ud, bliver visuelt, og så kan vi kigge på det sammen.

Du behøver ikke være god til at tale om følelser for at have glæde af at tale med mig. Du behøver hellere ikke at vide, hvad dit problem går ud på, eller hvor løsningen findes. Det finder vi ud af sammen.

En typisk effekt af samtalerne er, at angst og nedtrykthed stille og roligt aftager, og for manges vedkommende helt forsvinder. Mange beskriver det, som om en knude i maven slipper taget.

Mange oplever også, at de får et mere kærligt blik på sig selv, og at de kan møde verden med større ro gennem en stærkere forankring og sikkerhed i sig selv.

Husk jeg også arbejder som børnepsykolog, hvis dit barn er yngre, og du er bekymret for dets trivsel.

KAN JEG HJÆLPE DIG?


    Den nemmeste måde at få en tid hos mig, er at booke en tid her på siden.

    Forsamtale på telefon er desværre ikke muligt, men du er velkommen til at kontakte mig via formularen, hvis du har spørgsmål.